Info


Milla Laitinen Eiku Neuvonen
kuvataiteilija

milla.laitinen(at)gmail.com
www.millalaitinen.com
"Teokseni ovat eri tekniikoin yhdistettyjä koosteita, sillä minusta on hyvin vapauttavaa työskennellä olosuhteiden armoilla, aina voin saada aikaan jotain, olinpaikastani riippumatta ilman suurempia mukavuuksia.

Suurin osa käyttämistäni materiaaleista on tavalla tai toisella kierrätettyä, sillä koen hyvin lohdulliseksi ajatuksen materiaalin historiasta, siitä, että sillä on ollut jo jokin käyttötarkoitus ennen kuin minä muovaan sille uuden olomuodon ja jatkoa tarinalle.

Kollaasien ja tekstiiliteosten lisäksi olen tehnyt pakkausjätteistä muun muassa muotoilutuotteiden piensarjoja. Minua inspiroi kulloisenkin ympäristön lisäksi löytömateriaalit, kuten tyhjentynyt kahvipaketti, kadulle pudonnut korunpalanen tai veden muovaama kivi.

B&C ensemble -työparina etsimme erilaisia Näkökulmia valokuvamontaasein ja -kollaasein. Kehittelemme uusia tekniikoita kierrätettyjen materiaalien ja niihin liittyvien tarinoiden käsittelyyn ja esittämiseen.”

bcensemble.fi/

Kitchen Rose, omakuva muotokuva
halk. 37 cm, käsinkirjailu ja –ompelu, (materiaaleina sipuli- ja hedelmäverkkopussit, konvehtifoliot, mehupurkit, kirjontalangat, tyynyliina), 2009